Upišite se na našu mailing listu:

 

Dentaz Laser – laserska stomatologija

Laserskim čišćenjem i uklanjanjem bakterija iz parodontalnih džepova, eliminiše se i najčešći uzrok povlačenja desni i gubitka zuba i u 65% slučajeva otklanja potreba za parodontološkom hirurgijom. Zahvaljujući laseru, Vaš problem rešavamo u jednoj poseti – bez bola i krvarenja.

Današnji laseri pružaju mogućnost da se vrše tretmani koji su brži, čistiji i bolje prihvaćeni od strane pacijenata.

Za tvrda tkiva, laseri pružaju manje buke i vibracija i što je najvažnije, umanjen bol što često dozvoljava procedure bez upotrebe anestetika sa manjim postoperativnim bolom.
Za meka tkiva obezbedjuje rezove bez krvi, momentalnu dezinfekciju i brz oporavak.

Broj laserskih tretmana svaki dan se povećava i uključuje:

 • Estetska i konzervativna stomatologija
 • Periodontics
 • Orthodontics
 • Endodontics
 • Oralna hirurgija

Prednosti laserske stomatologije:

 • Kraće vreme tretmana
 • Često rad bez upotrebe anestetika, brži i jednostavniji tretmani
 • Malo ili bez krvarenja, brz oporavak, manje infekcije, manje šavova
 • Puna paleta tretmana visoke preiznosti, bezbedni tretmani tvrdog i mekog tkiva
 • Tiše a manje yamora za stomatologa i osoblje i zadovoljniji pacijenti
 • Manje invazivni, bezbedniji i sa kraćim oporavkom

Uklanjanje karijesa

Er:YAG laseri pružaju ablaciju tvrdog zubnog tkiva, gleđi i dentina bez grejanja okolnih struktura. Brzine bušenja su iste, pa čak i veće poredjene sa konvencionalnim bušenjem, dok eliminišu neprijatne vibracije i buku, smanjenjujući tegobe pacijenta što je vredna funkcija u pedijatrijskoj stomatologiji.

Čak i karijes ispod gingive može da se ukloni bez krvarenja, a brzine otklanjanja karijesa je veća nego kod zdravih dentina, čime se više zdravog tkiva sačuva.

Tretman desni

Diodni, Nd:YAG i Er:YAG laseri mogu značajno smanjiti vreme tretmana i skratiti vreme oporavka kod tretmana desni.

Tipične aplikacije su otvorene i zatvorene curettage, gingivectomija, gingivoplastika, mekog tkiva produčivanja krune i manje rekonstruisanje mekog tkiva. Uspeh lečenja dodatno je poboljšan putem hemostatskog i bakteriodnog delovanja lasera.

Hirurgija mekog tkiva

Fotona laseri omogućavaju kompletan asortiman oralne hirurških procedura, koje nude mnoge prednosti u odnosu na konvencionalne metode. Delimične ili potpune hemostaze daju jasan prikaz procedure i eliminiše potrebu za suturingom.

Smanjena potreba za lokalnom anestezijom skraćuje ukupno vreme postupka dezinfekcije, dok istovremeno obezbeđuje brže zarastanje rana, a time i manje postoperativnih tegoba, otoka i rizika infekcije.

Priprema površine

Fidelis Er:YAG laser je dragoceno sredstvo u nizu stomatoloških procedura za pripremu površine, pružajući mnogo bolje, pouzdanije vezivanje i adheziju. Mikronska laserska ablacija sloj po sloj akciju pripreme čini je veoma brzom i jednostavnom veneer ili fiksne protetsko prianjanje.

U proceduri odvajanja zuba beskrvni rez omogućava da se plasira odmah izloženoj na površini, a rekonturisanje u mestu su jednostavne i bezbolne.

Dezinfekcija kanala korena zuba

Laseri koriste toplotne efekte da unište bakterije duboko u kanalu korena. Laserska endodoncija mže da skrati vreme obrade i poveća stopu uspeha.

Konvencionalna hemijska tehnika može samo da eliminiše bakterije u dentinalnoj tubuli do dubine od 100μm. FOTONA laseri, nasuprot tome, mogu dezinfikovati do 1000μm unutar tubule, mnogo dublje nego bilo koji drugi tradicionalni metod.

Uklanjanje kamenca

Fidelis Er:YAG laser savršeno odgovara efikasnom uklanjanju svih vrsta kamenca, čak i u najdelikatnijim i teško dostupnim mestima za razliku od konvencionalnih procedura. Apsolutno nema potrebe za snagom da očistite površinu korena, što postupak izuzetno ubrzava.

Closed Curettage

Kod zatvorenih curettage tretmana, diodni i Nd: YAG laseri značajno poboljšavaju stopu uspeha tretmana i skraćuju vreme oporavka poboljšanjem fibroblasta i kroz svoje jako anti bakteriodno delovanje. Ova zajednička akcija tretira i sprečava infekcije i uzrokuje smanjenje dubine džepa.

Hipersenzitivnost dentina

Lasersko zračenje je dokazano da je jedini tretman za neposredno i dugoročno olakšanje od nelagodnosti uzrokovane preosetljivosti dentina.

Fidelis Nd: YAG laser daje optimalne rezultate za smanjenje ove neprijatnosti, i odmah nakon tretmana, i tokom narednih meseci. Međutim, Fidelis: Er: YAG takođe je dokazan da imaj značajan uticaj na smanjenje bola kako kratkoročno tako i dugoročno.

Za razliku od standardnih postupaka, u našoj ordinaciji vršimo izbeljivanje bez ikakvog oštećenja zuba najnovijim FOTONA laserom – potpuno bezbolno i bezbedno. Vaš osmeh će imati novi sjaj nakon samo jedne posete našoj ordinaciji.

Izbeljivanje zuba

U laserskom izbeljivanju zuba, laserski efekat pojačava efekat izbeljivanja za brže, udobnije i efikasnije rezultate.

Stimulacijom gel za beljenje reaguje brže, potrošnja izbeljivača (uglavnom peroksid) je manja i potrebno je manje vremena po zubu. Ovo dovodi do povećanja nivoa komfora, smanjenje reakcije na desni tokom i nakon tretmana, i poboljšane rezultate u poredjenju sa ne-laserskim tretmanima.

Facijalna estetika

Obe Nd:YAG i Er:YAG talasne dužine Fidelis laserskih sistema omogućavaju širok spektar facijalnih estetikih tretmana.

Uz jednostavne nadogradnje, estetske facijalne procedure se mogu da budu lako vršiti, kao što su uklanjanje neželjenih dlaka i pigmentnih ili površnih ozleda, tretmani vaskularnih lezija, finih linija i bora i podmlađivanje kože i resurfacing.

Oralna oboljenja

Fotonini laseri visokih performansi su idealno sredstvo za tretiranje niz oralnih oboljenja i raznih površnih oralnih lezija. Antibakterijski efekti uzrokuju brže zarastanje i nižu mogućnost recidiva.
U izlečive se uvode herpetic lezije, aphthous čirevi i opseg pigmentnih lezija, kao što su leukoplakia, lichen Planus, sve vrste keratosis i razne hiperkeratotiče izrasline.

Stomatološki tim Dentaz omogućiće Vam da uz pomoć više različitih laserskih sistema uklonite karijes, eliminišete bakterije iz korena zuba, lečite i prevenirate nastanak parodontopatije i neinvazivno i potpuno sigurno za Vaše zube uradite lasersko beljenje. Maksimalan komfor, brzo izvođenje procedura i posete stomatologu koje konačno postaju bezbolne, je ono što Dentaz čini stomatološkom praksom koju danas bira najveći broj pacijenata.

Naše usluge

”Dentaž” ordinacija i tehnika na jednom mestu, garantuje maksimalnu brzinu izrade protetskih nadoknada.

Ako planirate posetu iz inostranstva, najavite nam se preko formulara ili telefonom i izaćićemo Vam u susret. U najkraćem mogućem roku podaraćimo Vam novi osmeh.

Naše osoblje je specijalizovano u oblastima:
 • Konzervativa I endodoncija
 • Oralna hirurgija
 • Ortodoncija
 • Estetska stomatologija
 • Implantologija
 • Protetika
 • Laser

(Najsavremeniji radovi u fiksnoj I mobilnoj protetici sa najsavremenijim materijalima)